Saç Ektirme İşlemi ve Süreçleri

Photo of author
Yayınlayan kişi : admin

Sizler için hazırladığımız makaleyi okuduktan sonra puanlarsanız memnun kalırız. 

Saç ektirme işlemi; kıl köklerinin yoğun ve sağlıklı olduğu bölgeden özel yöntemler ile alınan köklerin, yine özel yöntemler ile kıl köklerinin olmadığı alanlara ekilmesine denilmektedir. Saç ektirme işlemleri, 1990’lı yılların başından itibaren yüksek teknolojiler ile yapılmaya başlandı ve günümüzde oldukça kaliteli teknolojiler ile yapılmaya devam edilmektedir. Saç ekim işlemleri günümüzde alanında uzman hekimler tarafından, hastane şartlarında oldukça kısa sürede yapılmakta ve hastalar çok kısa sürede sağlıklı bir şekilde sosyal hayatlarına geri dönebilmektedir.

Saç Ektirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Saç Ektirme İşlemi

Saç ektirme işlemi, ekim yapılacak yönteme göre farklı şekillerde yapılabilmektedir. Saç ektirme işlemleri ilk olarak donör bölgenin seçilmesi ve kıl köklerinin alınması ile başlanmaktadır. Ekim yapılacak kıl köklerinin alınması ile birlikte, alım bittikten sonra ekim işlemi hızlı bir şekilde ilgili alanlara yapılmaktadır. Zaman zaman ekim işlemleri ya da kök alım işlemleri seans şeklinde yapılmakta, böylece hem hekim hem de hasta daha az yorulmaktadır. Hasta konforlu bir şekilde sürece dahil olurken işlemi yapan hekim de seanslar sayesinde dinlenerek daha verimli bir ekim süreci sağlamaktadır.

Saç Ektirme İşlemleri Süreçleri Nelerdir?

Saç Ektirme İşlemi Nedir?

Saç ektirme işlemleri bir takım süreçlerden oluşmaktadır. Bu süreçler işlemin başarılı bir şekilde tamamlanması için oldukça önemlidir. Başarılı bir saç ekim süreci; anestezi aşaması, kıl köklerinin toplanması aşaması ve kıl köklerinin ekilmesi aşamasından oluşmaktadır. Bu süreçlerden sonra ise hastanın, hekim öneri ve tavsiyelerine uyması gerekmektedir. Hasta, hekimin önerilerine ne kadar uyum sağlarsa; saç ekim işlemi de o kadar başarılı olmuş olacaktır.

Anestezi Uygulaması

Hastaların konforlu ve ağrısız bir şekilde ekim sürecini tamamlamaları için hastalara anestezi uygulaması yapılmaktadır. Genel olarak anestezi işlemleri püskürtme yöntemleri ile ya da iğne yöntemi ile uygulanmakta ve sonrasında işleme başlanmaktadır. Hastalara verilen anestezi etki etmeye başladığında işlem için başlanmaktadır.

Kıl Köklerinin Toplanması

Anestezi uygulaması tamamlandıktan sonra hastanın saç kökü alınacak bölgesi tıraşlanmakta ve kök alımı için hazır hale getirilmektedir. Kıl kökü toplanma işlemi genel olarak özel üretilmiş olan kalemler ile sağlanmaktadır. Alınan kıl kökleri, +4 derecede yer alan solüsyonlarda bekletilmekte ve ekim için hazır hale getirilmektedir.

Kıl Köklerinin Ekilmesi

Alınan ve ekim için hazır hale getirilmiş olan kıl kökleri, ekim için belirlenen bölgelere özel kalemler ile yerleştirilmektedir. Bu işlem ekilecek olan kıl köküne göre farklı saatlerde tamamlanabilmektedir. Ekim işlemi ortalama olarak 3 saat kadar sürebilmektedir.

Saç Ektirme Yöntemleri Nelerdir?

Saç Ekim Yöntemleri

Saç ektirme işlemlerinde kıl köklerinin alınma ve ekilme yöntemlerine göre bir takım sınıflandırmalar bulunmaktadır. Bu ekim yöntemleri arasında;

  • Multi İmplanter saç ekimi
  • FUE saç ekimi
  • Safir FUE saç ekimi
  • Tıraşsız saç ekimi
  • Kadınlarda saç ekimi
  • DHI saç ekimi
  • DHI Plus Gold saç ekimi

Gibi saç ekim yöntemleri bulunmaktadır. Yukarıda yer almakta olan saç ekim yöntemleri, sizi muayene edecek olan hekimler tarafından belirlenecek ve sizlere aktarımı yapılacaktır. Her bir ekim yönteminin kendine göre avantajı ve dezavantajı bulunmaktadır. Bu dezavantaj ve avantajları operasyon öncesi hekiminiz sizlere aktarmış olacaktır.

Bu Kategorideki diğer yazılarımıza aşağıdan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

5/5 - (3 votes)

“Saç Ektirme İşlemi ve Süreçleri” üzerine 6 yorum

    • Bende multi implanter i araştıyorum umarım onunla ilgili bilgi verirler. Bu sitedeki makaleler çok güzel.

      Yanıtla
  1. saç ektirme işlemi, saç ekimi fiyatları bunlar ile ilgili makaleleriniz çok iyi. saç ekimi sizin işiniz sanırım elinize sağlık.

    Yanıtla
  2. Saç ektirme yöntemlerine baktığımız zaman çokça çeşit olduğunu görüyoruz. Bunlardan hangisi en iyisi ve tercih edileni?

    Yanıtla

Yorum yapın